През последните десетина години България се управлява от коалицията ГПС (ГЕРБ и

...
През последните десетина години България се управлява от коалицията ГПС (ГЕРБ и
Коментари Харесай

Минчо Спасов: Пеевски е като шофьор, който кара с 200 по „Струма“, но идва Кресненското дефиле

През последните десетина години България се ръководи от обединението ГПС (ГЕРБ и ДПС).

Това съобщи пред БНР Минчо Спасов, юрист и някогашен народен представител. Според него тази коалиция е родила проблеми като тези с Калин Стоянов и Димитър Главчев.

Според него упоритостта на Калин Стоянов да резервира поста си на вътрешен министър се дължи на упоритост „ да резервира най-малко дребното оживяло от тази коалиция, тъй като тя стартира да се разпада„.

„ Стоянов е бил кадър, гледище на ГЕРБ и Движение за права и свободи. “

 

Полицаите са получили известия от началниците си да излязат на протеста в негова отбрана, сподели Спасов, като се базира на своя информация от Министерство на вътрешните работи.

„ Той се самозастреля в крайници с това изявление, че господин Пеевски е оказвал помощ на Министерство на вътрешните работи. Това беше изстрел в крайници. Показва, че равнището му не е доста високо. “

„ Калин Стоянов ще се отдръпна, както го направи Иван Гешев – натиснаха го “, предвижда още той, откривайки „ подобие и в обкръжението, и в популизма, и в желанието за присъединяване в политически проекти – 95% подобие “.

„ Пеевски се държи като водач по автомагистрала „ Струма “, който кара с 200, с голям джип, може би „ Тойота Тундра “, и респектира всички останали участници в придвижването. И те му вършат път. Но, за негово страдание, от джипката слязоха и Доган, и Борисов. Сега той е самичък. Опитва се да качи Калин Стоянов и други, на които е правил добрини “, разяснява Минчо Спасов в предаването „ Преди всички “.

В един момент магистралата свършва и идва Кресненското дефиле, добави Спасов, като пожела на Делян Пеевски да стигне през дефилето до Атина, а оттова – полет до Дубай с еднопосочен билет.

„ Кресненското дефиле наближава. “

 

Борисов даде на ишлеме цялата правосъдна система, най-много прокуратурата, на Пеевски. Пеевски разполага с инструментариум, който не трябва да се подценява, акцентира Минчо Спасов.

„ Има много записан кино материал на българския политически хайлайф. Има доста подвластни хора. Ето за какво не трябва да бъде подценяван господин Пеевски. “

 

Президентът Радев отиграва обстановката доста добре, изрази мнение Спасов по отношение на патовата обстановка по съставяне на идващия длъжностен кабинет по новите правила в Конституцията.

„ Президентът Радев си е написал домашното и с техните камъни – по тяхната глава. “

bnr.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР